Венецуела е може би на часове от гражданска война

снимка : NTN 24
снимка : NTN 24

Полицейски вертолет облетя Каракас с призив към неподчинение към правителството  и атакува зданието на върховния съд на Венецуела, заяви министъра за връзките и информацията на страната Ернесто Вилегас, предаде NTN 24.

«Един човек вдигна оръжие против републиката.Той похити хеликоптер и атакува върховният съд», — каза той.

Дадената информация потвърди президентът на Венецуела Николас Мадуро.

«Един от пилотите е бил Мигел Родригес Торес, бивш министър на МВР, който има контакти с ЦРУ», — разказа  Мадуро.

По негови думи, от вертолета са хвърлени 2 гранати. Едната се е взривила. Според очевидци в центъра на Каракас се чуват детонации.

«Тази акция можеше да доведе до стотици ранени», — отбеляза Мадуро.

Той добави ,че ако във Венецуела започне гражданска война към съседните страни ще тръгне цунами от бежанци, което ще е много по-голямо от бежанската вълна в Европа.

Човекът, който проведе атаката с хеликоптера, е Оскар Перес, офицер от полицията (CICPC),притежаващ специална подготовка.

Във видеообръщение, записано преди случилото се, Перес поиска оставката на Мадуро и на правителството и провеждането на избори.

След атака си Перес успя да кацне на покрива на сграда. Не е ясна съдбата му.

На снимката е Оскар Перес със своите заговорници.  

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини