Депутатите пуснаха КАТ да дебне зад храстите

Снимка: Pik
Снимка: Pik

Депутатите решиха да се премахнат знаците, които показват, че има камери на пътя. С гласовете на ГЕРБ, Обединени патриоти, БСП и Воля е решено, че знакът, който посочва, че има камера за превишена скорост, вече няма да съществува. 

Предложението за това беше на ГЕРБ и цели намаляване на жертвите на катастрофи по пътищата и дойде след свикване на спешно заседание от премиера Бойко Борисов, за да се спре войната на пътя.

С промените в Закона за движение по пътищата бе решено да бъде временно спиран от движение автомобил, ако собственикът му го е дал за ползване от човек, употребил алкохол над 0.5 промила или наркотици.

С изменението на друга разпоредба от закона се предвижда при изпълнение на функциите си, определените от министъра на вътрешните работи служби да имат право да извършват контрол по спазване на правилата за движението по пътищата с автомобили, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане, като контролът ще се осъществява само в обхвата на средствата за видеозаснемане.

Според вносителите, когато водачите биват уведомявани чрез поставянето на знак пред полицейския автомобил, те намаляват скоростта само в зоната на знака и след това продължават движението си с превишена скорост. В мотивите на предложението се посочва, че по този начин се губи възпитателният ефект върху всички шофьори и се развива чувство за безнаказаност.

Освен знака, по същите причини ще отпадне и задължението на МВР да съобщава на интернет страниците на областните дирекции къде са разположените мобилните и стационарните камери на Пътна полиция. Занапред се предвижда местоположението на системите за контрол на скоростта да бъдат изнена

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини