„Литера Експо“ 2017 влезе и в класните стаи в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Журналистът Светлана Дичева представи „Книгата с драконите“ пред ученици във II ОУ „Димитър Благоев“. Инициативата е част от програмата на изложението на книгата „Литера Експо“, което се провежда за четвърта поредна година в Благоевград и ще продължи до 15 май на площад „Георги Измирлиев“.

Светлана Дичева, чието дело е преводът на книгата от английски на български език, бе придружена и от председателят на Асоциация за култура и книжовност Венка Рагина. По време на среща-разговор, децата, които бяха прочели историите, написани от английска писателка Едит Несбит, и преведена от Светлана Дичева, разказаха своите впечатления и най-вълнуващи мигове от книгата. С явен интерес, възпитаниците на II ОУ задаваха своите въпроси, касаещи, както съдържанието на книгата, така и такива, свързани с нейния автор и преводач. Учениците имаха възможност да се запознаят и с Александър Кръстев, който е създател и редактор на най-големият сайт за книги и четене в България „Аз чета“. Той и неговият съмишленик Мая Бочева представиха интересни заглавия на класически и интерактивни книги.

Целта на инициативата е да се насърчи интересът на децата към четенето. Това е част от стратегията на Община Благоевград да възпита обичта към литературата.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини