В Астана, Казахстан премина голям военен парад

снимка :  nur.kz
снимка : nur.kz

В Астана, столицата на Казахстан, премина най-големия в историята на страната военен парад, съобщи NUR.kz. Той е посветен на 25-годишнината от създаването на  въоръжените сили в страната.

Парада бе открит от президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев. Главата на държавата приветства военните като ги поздрави с „Деня на защитника на отечеството” и приближаващия „Ден на Победата”.

«С тържествен марш по площада на Независимостта маршируваха повече от 5 хиляди военнослужещи, 300 вида военна техника и около 70 единици вертолети и самолети на военната авиация», — отбелязва порталът.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини