Чудотворна икона на свети Георги събра хиляди миряни край Хаджидимово

Снимка: ИлинденПрес
Снимка: ИлинденПрес

Хиляди миряни от страната и Гърция днес запалиха свещ за здраве в манастира „Свети Георги Победоносец” в град Хаджидимово. Светата обител се изпълни още снощи с детески поклонници, които пренощуваха тук с вяра за изцеление.

В този манастир се намира чудотворната икона на свети Георги. Много от посетителите донесоха агнета, които дариха за курбан. Много мюсюлмани също дойдоха днес в сметата обител, за да дарят агне за курбан.

„Светецът помага на всеки, който носи вярата в сърцето си. Нищо друго няма значение – етнос, религия, народност. Само е необходимо да вярват безрезервно и тогава наистина са възможни чудеса”, категорични са монасите. Който вярва в светеца, бива излекуван. Миряните само трябва да са искрени в молитвите си, за да стане чудото. Много хора отправиха молитви за рожба, други за изцеление на различни болести, от които страдат. Манастирът бе пълен с народ, нямаше къде игла да падне. „Това е знак, че хората имат потребност да са тук, че те вярват в светеца, в църквата и вярата”, споделиха монаси. Много гърци също потърсиха благословията на свети Георги в нашия манастир, допълниха божите служители.

На Гергьовден дойдоха много гости и в град Хаджидимово, тъй като на тази дата е празникът на населеното място. На 6 май 1996 година то е обявено за град.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини