Тръмп заплаши КНДР с атомни подводници

Тръмп заплаши КНДР с атомни подводници

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че той е помолил председателя на КНР Си Дзинпин да съобщи на лидера на КНДР Ким Чен Ин за това ,че «в САЩ има не само самолетоносачи , но и атомни подводници». За това той говори в интервю по Fox Business, предаде агенция «Ренхап».

Тръмп каза ,че Ким Чен Ин «прави голяма грешка».

По думи на Тръмп, не трябва да се позволява «на такава страна като КНДР» да има ядрено оръжие.

«Това са системи за масово унищожение, и засега те нямат ракети за доставка по предназначение , но те ще се появят. В много отношения това е най-простото(създаване на системи за доставка)», — заяви американския президент.

Също така Тръмп заяви, че няма да разкрие своите планове за Северна Корея.

«Аз не съм такъв, като Обама», — казаа той, критикувайки своя предшественик за предупреждението за нанасяне на удара по иракския Мосул.

По-рано Тръмп съобщи, че неговия телефонен разговор с председателя на КНР Си Дзинпин е бил «много добър».

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини