Великденско градче отново разцъфтява в Община Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

За втора поредна година Община Благоевград ще се изпълни с великденско настроение. Партерът на сградата ще се преобрази във „Великденско градче“.  Малчуганите от всички детски заведения в града са подредили свои уникални кътове с ръчно изработени артикули, символизиращи големите християнски празници- Цветница и  Възкресение Христово. Официалното откриване на „Великденско градче“ ще се проведе на 7 април от 10.30 часа в Община Благоевград.

„Великденско градче“ е инициатива, която има за цел да запознае децата с традициите и обичаите, свързани с предстоящите празници. Празничният кът ще остане достъпен за жителите и гостите на града до края на Великденските празници. Амбицията на Община Благоевград е инициативата да стане традиционна и да се разраства. Тенденцията показва, че децата и техните ръководители стават все по- креативни в създаването на пролетна магия и Великденски символи. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини