Тази нощ пускат експериментално кръгово кръстовище при Зърнени храни

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Тази нощ ще бъде пуснато в експлоатация кръстовището при „Зърнени храни“, което ще бъде преобразувано в кръгово. Организацията ще бъде направена с подвижни елементи, като целта е да бъде установена ефективността и да бъдат преценени евентуални неудобства. Симулиращото кръгово кръстовище ще обхване четириклонното кръстовище, което се образува при пресичането на булевардите „Св. Димитър Солунски“ и „Васил Левски“. Не са предвидени промени в геометрията на изграденото кръстовище. На място ще има дежурен патрул, който ще следи за нормалното преминаване на автомобили. Ще бъде направено и заснемане, на база на което ще се изготви анализ.

Експерименталното кръгово кръстовище се налага с оглед натоварения трафик. В случай, че преминаването на коли и пешеходци, се окаже безпроблемно и ефективно, кръстовището ще бъде преобразувано трайно в такова с кръгово движение.

Преобразуването на кръстовищата в такива с кръгово движение е част от политиката на кмета д-р Атанас Камбитов, с цел увеличаване на пропускваемостта на автомобилите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини