55 компании предлагат работа и стаж на студентите от АУБ

Снимка: АУБ
Снимка: АУБ

55 компании ще търсят кадри за стаж или работа в АУБГ, където обучението в американски стил liberal arts дава възможност на студентите да получават широк спектър от знания и да комбинират теоретичното образование с практически умения. Това е главната причина водещите компании, сред които IBM, Deloitte Bulgaria, Mtel, Procter & Gamble, JobTiger, Kamenitza, DSK Bank, Musala Soft и др, да посетят именно АУБГ на Панаира на професионалната реализация. Събитието се провежда днес в студентски център „Америка за България“, университетски комплекс „Скаптопара“ на АУБГ.

Панаирът дава възможност на студентите да се запознаят с фирмите и техните програми, да си създадат полезни контакти и да усетят на практика атмосферата при провеждане на интервю за работа. АУБГ е първият университет в Югоизточна Европа, който предлага организирането на такова събитие за 22-ви пореден път. Около половината от представителите на работодателите, които ще бъдат там, са възпитаници на университета.

Водещите компании търсят кадри, които имат добра професионална и теоретична подготовка и това ги води в АУБГ, който заема лидерски позиции по реализация на студентите и им предоставя освен българска и американска диплома. Методът за обучение в университета, liberal arts, е признат в световен мащаб. Чрез него студентът получава широка база от знания за обкръжаващия ни свят, който непрекъснато се променя. Те се съчетават с детайлно вникване в избраната дисциплина. Според работодателите, лидерът трябва успешно да прилага концепции, които да са съобразени с действителността и динамиката на пазара, в който оперира.

От 1994 г. Центърът за професионална и академична реализация към АУБГ е организирал 22 форума. Освен това, през академичната година Центърът провежда специални семинари, където студентите усъвършенстват техники за интервюта и получават съвети за писане на мотивационни писма и резюмета.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини