С европейски пари изграждат парно отопление на Читалището в Белица

Снимка: Читалище-Белица
Снимка: Читалище-Белица

Община Белица и Народно читалище "Георги Тодоров-1885" стартират работа по още един проект, който този път е насочен към съхраняване на историческото и културно наследство.

Заложените дейности са енергийна ефективност на читалище "Георги Тодоров-1885", а партньор на нашата община е Културно-информационен център „Романса”, Община Македонска Каменица, Република Македония

Проектът се финансира от Новата ИНТЕРРЕГ- ИПП Трансгранична програма България - Македония, приета на 5 август 2015 г. от Европейската комисия. Целта е да се внедрят мерки за енергийна ефективност в сградата на читалището с частично парно отопление.

С реализиране на проекта ще се подобри енергийната ефективност на съществуващия сграден фонд, ще се подобри облика на Белица с обновената сграда,  намираща се в центъра на града, и най-вече, ще се удължи живота на сградата, строена през 1959-1963 г.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини