Бойков рид край Разлог привлича все повече инвеститори

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

Местността Бойков рид край Разлог се превръща в истински магнит за инвеститори, които влагат средства в изграждане на къщи за гости. Преди дни общинският кмет Красимир Герчев одобри 13 Подробни устройствени плана за къщи за отдих в района.

Все по-често се налага общината да изготвя ПУП-ове за изменение на регулацията на поземлени имоти. Пред бъдещите инвеститори обаче има изрични условия - да не се строят високи сгради и да се осигурява много зеленина край постройките.

За тези 13 къщи за гости максималната височина е 10 метра височина, а плътността - до 30%. Ще бъде направена и сграда, в която ще се изгради помещение за хранене и СПА център.

"Бойков рид наистина е като магнит за инвеститорите напоследък. Местността е облагородена – има ток, вода, канализация. Намира се точно срещу Пирин планина и гледката е страхотна. Наблизо са ски зона „Кулиното” и модерният голф комплекс”, призна кметът Красимир Герчев.

На практика съвсем скоро местността Бойков рид ще се превърне в строителна площадка. Тя вече е определена за устройствена зона за курортни и рекреационни дейности. „Наша стратегия е да не позволим никъде в населените места презастрояване. Внимателно преценяваме всяко едно инвестиционно намерение. Следим спазването на всички параметри по строителството, за да не допуснем отклонение в нормите", каза градоначалникът на Разлог. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини