Мустафа Карадайъ в Дебрен: 27 г. ДПС върви по завета на Левски

Мустафа Карадайъ в Дебрен: 27 г. ДПС върви по завета на Левски

27 години сме заедно, още 70-те години, когато имаше съпротива във вашия регион против газенето на нашето достойнство, ние вървяхме по завета на Левски – искахме да живеем равни в нашата родина – и християни и мюсюлмани. Нали знаете завета на Левски – да живеем в чиста и свята република, равни - и християни, и мюсюлмани. В края на 80-те години искахме да живеем в нашата Родина, в нашата чиста и свята република равни – християни и мюсюлмани. И го постигнахме. Свалихме тоталитаризма и дойде демокрацията. 27 години вървим по завета на Левски и се борим да живеем в нашата Родина равни, различните да живеем равни. Различието за ДПС не е проблем, а е богатство. Няма такава друга партия. Това каза от трибуната в гърменското село Дебрен лидерът на ДПС - Мустафа Карадайъ.

Централният предизборен лъч бе на обиколка в Благоевградска област и в понеделник вечер проведе предизборна среща в селото пред пълен площад и стотици членове и симпатизанти на партията. На сцената до лидера бяха кандидат-депутати от региона и страната, кметовете на Белица, Сатовча, Гърмен и Якоруда – Радослав Ревански, Арбен Мименов, Минка Капитанова и Нуредин Кафелов.

Речта на Карадайъ на няколко пъти бе прекъсвана от мощни възгласи „ДПС” и „Победа”.

„От 27 г. насам колко партии се задържаха на политическата сцена освен ДПС? Няма нито една нова партия да се е задържала. Всички бяха партии за и на властта. На власт – ги имаше, извън властта – изчезваха. Последните две години какво се случва? Политици от медиите сеят омраза, разделение и противопоставяне. А за тях Левски имаше един цитат – „За онзи, който ползва народното невежество, за да сее омраза и разделение, има само едно наказание”. Нека на изборите да получат политическа смърт тези, които сеят омраза и разделение”, заяви Мустафа Карадайъ.

Той припомни, че чрез президентските избори е постигната целта и има шанс за промяна в управлението на страната. Увери, че на предсрочните парламентарни избори партията се нуждае от нова победа, за да реализира програмата си. 

Карадайъ припомни как през 2014 г. заради вътрешно съревнование в партията в региона вместо ДПС да има трима народни представители, останала само с един. Призова хората да се поучат от грешките си и да не ги повтарят. „Да не правим кампания за производство на недействителни гласове. Не е редно, не го допускайте. На тези избори регион Благоевград с този водач /Делян Пеевски/, с тези кандидати може да излъчи четирима народни представители. Да го направим. ДПС го заслужава. Какво е ДПС – нашето единство и нищо друго. Всеки има място в ДПС, стига да си е осъзнал грешките и стига да върви по правилния път”, увери председателят на партията. 

Той посочи големия проблем пред страната - бедността и демографската криза. Подчерта, че омразата в съчетание с бедност е много опасна, особено на Балканите. „Да спасим България не е мото, а наш призив към всички български граждани. Държавата е в опасна ситуация. Да я спасим от бедността и демографската криза. За да стане това, трябва без ДПС да няма мнозинство в Народното събрание. Сега е моментът всички ние, и християни, и мюсюлмани, от всички етноси, да дадем исторически урок на всички онези, които си мислят, че могат да ни надзирават, да ни наставляват. Да докажем, че ако времето е в нас, то и ние сме във времето. За общата ни сигурност, за по-доброто ни бъдеще, за каузата ДПС, за победата, за да спасим България”, завърши словото си лидерът на ДПС.

 *Предизборна публикация съгласно Изборния кодекс

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини