Таланти представят Благоевград на Dance World Cup 2017 в Германия

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Възпитаници на Център за личностно и творческо развитие ще представят Благоевград по време на Dance World Cup 2017, който ще се проведе от 23 юни до 1 юли в Германия. Те се класираха за участие в престижното издание след  Български квалификационен турнир, който се проведе в Пловдив.  ДЮФА „Пиринска китка”, ФТА „Пиринче” и Школата по балет представиха достойно ЦЛТРДБ и Благоевград. Талантливите деца на Благоевград трябваше да покажат своите танцови умения в три категории, разделени в три възрастови групи. В първата, категория „Национални и фолклорни танци“ Благоевград бе представен и грабна призови места с „Пепеляшки“ -  дует – хореография Рилка Георгиева  - I място, „Граово“ – квартет – хореография Георги Чопов – I място, „Магията от Дунав“ – група – хореография Маргарита Братоева – II място. С Танц с тъпани“ -  трио – хореография Симеон Стамболийски - II място, „Варненски танц“ – квартет – хореография Йордан Янакиев   – I място, „Закачка край реката“ – група – хореография Симеон Стамболийски – I място извоюваха възпитаниците на Центъра в категория „Национални и фолклорни танци“. Школата по балет на децата на Благоевград в категория „Танц и песен“ първо място отиде при Божана Митова –„ A Rodar mi vida „ с хореография Красимира Митова.

Българският квалификационен турнир се провежда за 5 поредна година, но за възпитаниците на ЦЛТРДБ, това беше първо участие в подобен род конкурси. Участие взеха едни от най-добри танцови школи от цялата страна. Съгласно регламента на Конкурса, танцовите съчетания,получили над 70 точки и класирали се на І,ІІ и ІІІ място получават право на участие на финалите на Dance Word Cup 2017, Офенбург-Германия. В тях ще вземат участие представители от над 38 държави, с  рекорден брой участници - над 18000 души.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини