ParovStelar на Франкофоли в Благоевград през юни

ParovStelar на Франкофоли в Благоевград през юни

Една от най-популярните електро суинг групи ParovStelar band/ПаровСтеларбанд/ и французойката с кадифен глас Imany /Имани/ са хедлайнерите на тазгодишното издание на фестивала Франкофоли в Благоевград, по покана на продуцентите на събитието от Община Благоевград.

Отново на откито, този път огромната сцена ще бъде построена на мястото на бившите казарми в Благоевград, с което Общината ще представи и най-новата локация в България за културни събития.

Там, на 17 юнина сцената в 20.30 часа ще се качи Imany. Веднага след участието й, в 22.30 часа,  ще забият музикантите отParovStelar, известни с изключителната атмосфера и контакт с публиката, което прави шоуто им невероятно забавление.

Входът на третото издание на Франкофоли ще бъде отново свободен за всички жители и гости на Благоевград.

До момента в двете му издания се включиха едни от най-популярните по света френски музианти, сред които ZAZ, Нувел Ваг, Джипси кингс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер.  Двата дни на Франкофоли през лятото на 2016 г. събраха на площада, където беше разположена внушителната сцена на събитието, над 25 000-на публика. Специално за Фракофоли в града пристигнаха фенове от България и чужбина, а хотелите с обща леглова база около 7000 места, бяха с пълна заетост седмици преди датите на провеждането му.

Концертът на ParovStelarе част от най-новия им тур "The Burning Spider Tour", който започна миналата година с участие във Виена пред над 12 000 – на публика. През 2017 турнето предвижда концерти от големите европейски столици и най-добрите фестивали от стария континент до Австралия и Нова Занландия.

Пред българска публика ParovStelar щепредставят най-големите хитове на бандата, както и парчетата от предстоящия за излезев края на април нов албум "The Burning Spider”, като Grandpa's Groove, Mama Talkin ' и Cuba Libre.

МаркусФюредер, по-познат със сценичното си име Паров Стелар, е най-популярният на международна сцена австрийски музикант. Считан е за един от пионерите на стила електросуинг.

Преди музиката, Маркус започва като художник и дизайнер, учив Берлин и Линц. Рисуването и днес е част от живота му, често поделя времето си между звукозаписното студио и своето ателие, като казва, че го вдъхновяват еднакво.

Първият му сингъл е Kiss Kiss, а през 2004 следваалбума“Rough Cuts”, който веднага го прави разпознаваем на международната електроннна сцена. Със специфичното си звучене, различния подход към музиката и нетрадиционно смесване на музикални жанрове - суинг, блус, етно мотиви с модерните хаус, електро и брейкбийт, скоро ParovStelarстава звезда.

Издава 9 албума и над 20 максисингли. Печели международни награди и свири на най-големите фестивални световни сцени.  Има съвместни проекти с различни топ музиканти, някои от които Лейди Гага, Лана дел рей, Марвин Гей, Браян Фери, Тони Бенет.

Извън албумите му, отделни парчета участват в над 700 различни компилациикато поредиците Hotel Costes, Buddha Bar и Electro Swing.

Фестивалът Les Francofolies /ЛеФранкофоли/ е най-големият международен фестивал за съвременна франкофонска музика, който се провежда всяка година от 1985 насам в градЛа Рошел, Франция. Градът е известен именно с този фестивал, заради който всяка година пристига около 110 000- напублика. Освен ежегодните издания на фестивала във Франция, Ле Франкофоли се провежда в Монреал, Канада, а също и в Спа, Белгия. Има изнесени издания в НюЙорк, БуеносАйрес и Берлин, а от 2015 – и в Бълария.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини