Делчев: Патриотизмът не е да мразиш различните, а да работиш за цялото общество

Делчев: Патриотизмът не е да мразиш различните, а да работиш за цялото общество

Патриотизмът не е да мразиш различните, а да работиш за цялото общество. Трупането на рейтинг чрез омраза е запазена марка на лъжепатриота, за когото няма значение от ляво или от дясно ще "изгрее слънцето". Това каза в Банско Димитър Делчев, водач на листата на "Реформаторски блок - Глас народен" за Благоевградска област.  

Хората вече разпознават лъжците и няма да подкрепят хора, чиято платформа е да насаждат страх, нямат идейни ценности, а са водени от прагматизъм, каза Делчев.  

В следващия парламент ще продължим битката срещу корупцията. Не само дребни мошеници да са в затвора, там ще попаднат и корумпирани кметове, шефове на дирекции, депутати и хора от висшите етажи на властта, каза той. В България има 31 органа, които се борят с корупцията, ние искаме органът да е 1 и всички служители да минават през проверки за почтеност, защото корупцията изяжда реформите и трябва да бъде спряна, заяви той. Ще увеличим парите за образование на 4,5% от БВП, но ако не бъде спряно изтичането на средства, няма да бъде постигнат и желаният ефект, добави той.  

Борбата с картелите и монополите продължава. Ще работим за защитата на българския производител и ще попречим на прекупвачи да подбиват цените, за да взимат цялата печалба за себе си, каза Делчев. Монополизмът нито в туризма, нито в производството, нито в друг сектор води до нещо добро, затова нашата цел е да прекратим този порочен процес, допълни той. 

Не приемам разни леви политици да ми обясняват, че Европа е слаба и трябва да има преосмисляне на посоката на България. Единственият път на страната е на Запад. РБ – Глас народен няма да оставим управлението в ръцете на БСП, които редят лъжа до лъжа, категоричен бе Делчев.  

Димитър Делчев посети и пазара в Банско, където обсъди с местните търговци трудностите пред тях и възможностите за развитие. По-късно Делчев и Иван Докторов от листата на РБ - Глас народен се срещнаха с граждани от Добринище. 

*Предизборна публикация съгласон Изборния кодекс

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини