Овчарите вече са нащрек заради крадците по Великден

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

За засилено полицейско присъствие в селата в дните преди Великден настояват животновъди в Пиринско. Стопаните са категорични, че само така могат да спрат крадците, които традиционно по това време на годината се активират. Овчарите признават, че сами не могат да опазят стоката си и искат да разчитат на органите на реда.

Полицията ще е нащрек, тъй като в последните години се извършват десетки посегателства над малки и големи ферми в навечерието на Великден, който тази година е на 16 април. Ще има засилено полицейско присъствие в районите на големите ферми за овце и кози, тъй като се крадат масово агнета и ярета. 

Доста овчари в Пиринския край ще разчитат на подкрепление от роднини и близки. Други пък ще наемат за месец на работа пастири, които да са неотлъчно до животните. Най-често се нападат кошарите на чобаните, които са извън населените места. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини