Иракската армия с тежки сражения влезе в първи район в Мосул

Иракската армия с тежки сражения влезе в първи район в Мосул

Иракските сили влязоха в първи район в западната част на Мосул, като са взели под свой контрол и летището на града, от бойците на «Ислямска Държава». За това предаде  Associated Press.

Придвижването на правителствените сили навътре в града се съпровожда от силна съпротива на терористите от ИД, което водеше до напрегнати стълкновения с тях.  Група журналисти от агенциите намиращи се близко до местата в които се водят сраженията, предават, че бойните действия в днес(24 февруари), са се оказват много  по-тежки от вчерашните стълкновения.  

Агенцията подчертава, че в четвъртък, 23 февруари, към иракските военни  са се присъединили бойци от полицейските специални сили.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини