Валери Сарандев е новият областен управител на Благоевград

Валери Сарандев
Валери Сарандев

Валери Сарандев е новият областен управител на област с административен център Благоевград. Това реши и министерски съвет на първото си редовно заседание.

Заедно с досегашния областен управител Бисер Михайлов са уволнени и неговите заместници Асим Адемов и Анна Бистричка. За заместници на новия областен управител се спрягат имената на бившия юрист на Община Благоевград Стоян Христов и Александър Сандев.

Валери Сарандев е зам.-кмет на Гоце Делчев. От юни 2013 година е лидер на общинската структура на БСП.Завършил е Школата на МВР в Симеоново, магистър е по „Право“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. 

Днес министерски съвет уволни общо 14 областни управители.

Сменени са губернаторите на  Благоевград, Варна, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, София - област, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и Велико Търново. Нов областен управител е назначен на София-град, тъй като досега имаше временно изпълняващ длъжността.

Причината за смените на голяма част от областните управители в страната са "преглед на работата им, както и постъпили сигнали", обясниха от правителствената служба. Целта на служебното правителство е организацията и провеждането на честни и безпристрастни избори и там, където има съмнения за това са направени промени, уточниха от правителствената пресслужба.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Хахахахахахаах
    Комунстите оббластни са вече! Комсомолците след тях вървят! Пионери, пионери, славен път ви чака ,славен път !
  2. пенсионер
    Валка ,давай напред полицайте са зад теб , защото бивш полицай няма ,стига кражби от Гроб
  3. Аууууууууууууууууууууу
    Ама той е от Мелицията бееее пенсио и не е полицай!!!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини