Най-добрите приключенци в света спират дъха на зрителите на киномания в Банско

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив
Лятна филмомания 2024 в град Банско ще се проведе от 25 до 27 юли, когато в три поредни вечери ще има приключенско кино под звездите. Жители и гости на курорта ще видят най-доброто от фестивала "Банско филм фест".
И тази година с помощта на големия екран зрителите ще бъдат под звездното небе на град Банско и Пирин планина и ще гледат някои от най-качествените планинарски, приключенски и екстремни филми през последната година.
 
Прожекциите стартират в 21:00 часа на централния площад „Никола Вапцаров“. Всички гости на Банско ще се насладят на филмов маратон в три филмови вечери и ще се докоснат до магията на 11 филма от Полша, Италия, Австрия, Франция, Исландия, САЩ, Великобритания, България, Канада и др.
 
Главните герои ще показват силата на човешкия дух в най-отдалечените точки на планетата от Гренландия до Мароко, от Каракорум до Бафинова земя. Акцент в програмата е филмът с награда на Община Банско - „По стъпките на Карим“, в който се разказва за първия женски отбор по алпинизъм в Балтистан, в държава, където жените рядко имат възможност да решават сами какво да правят с живота си.
 
И отново добре познатите световни фрийрайдъри и пътешественици Матиас (Хауни) и Матиас Майер ще покажат как се карат ски по пясъците на Мароко, въпреки че са обикаляли къде ли не в търсене на пухкав сняг. Програмата ще завърши с филма „Гранд Каньон“ - история за преминаването на най-екстремната река Колорадо, на чийто фон буйните води на бързеите разкриват пред очите на публиката древната история на Земята.
 
Интересен факт е, че голяма част от героите на филмите са били гости на сцената на "Банско филм фест" през годините. Лентите в програмата на „Лятна филмомания под звездите 2024″ представят още много уникални кадри и герои, сред които са най-известните приключенци в света.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Ива Тодорова
    Красиво е! Любимо е! Банское!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини