Без данък доход за младите семейства искат младежите на БСП в Пиринско

Снимка: БСП
Снимка: БСП

На провелия се вчера областен съвет на Младежко обединение в БСП – област Благоевград, представителите на младите социалисти от областта обсъдиха свои съвместни инициативи и дискутираха върху корекции в своя устав и конкретни законодателни промени, които биха могли да облекчат младите семейства и да ги стимулират да раждат и отглеждат повече деца в България.

В този контекст от заседанието бяха излъчени няколко конкретни предложения - като да бъдат освободени от данък доход семействата с деца до 3-годишна възраст. Мотивите на младите социалисти за това са, че докато трае двегодишното майчинство на жената семейните доходи са ограничени и тежестта пада върху единия работещ родител, a ако той бъде освободен от данък доход това ще облекчи семейния бюджет и ще спомогне за по-лесното отглеждане на детето. Също тази мярка е положителна, защото тя е насочена само към активните работещи хора, където прираста е далеч по-малък.

От друга страна, те предлагат спиране на детските надбавки след всяко третото дете. Така ще се спре бизнеса с раждането на по 5 и повече деца, които после живеят в социална нищета, деца каквито активните работещи родители рядко си позволят, а другото е предмет на личен избор и семейно планиране.

Младите социалисти подкрепиха и предложението на Корнелия Нинова, която предлага младите семейства да бъдат освободени от лихви за жилищни кредити до 100 000 лева.

На заседанието бе отправено и предложение към ръководството на БСП за уставни промени, които да увеличат младежката възраст в БСП до 40 години. Като аргументите за това са, че партията не може да си позволи загуба на активни хора, които имат желание да работят в младежките организации по места.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини