В Сандански всички харесаха бюджета. 27 съветници гласуват като един

В Сандански всички харесаха бюджета. 27 съветници гласуват като един

С 30% по-висок бюджет започва годината община Сандански. През 2017 година курортният град ще разполага с 30 249 341 лева в общинската хазна, което е с над 7 милиона лева повече в сравнение с предходната година.

Този път приоритет пред кметската администрация ще бъдат образованието, културата и спортните дейности.

За капиталови разходи за детските градини са предвидени 1 1161 131 лева, а за общообразователните училища сумата е 1 522 000 лева. За сравнение миналата година за забавачките са похарчени 435 000 лева, а за учебните заведения – 119 000 лева.

За спорт са заделени 2, 3 млн. лв., които ще бъдат инвестирани в изграждането на нова и модерна спортна зала. За култура за заложени 2 509 620 лева.

1 412 000 млн. лв. са предвидени за реконструкция и модернизация на сградата на Земеделска професионална гимназия “Климент  Тимирязев” по Оперативна програма “Рeгиони в растеж” 2014 – 2020 г. Ще се обнови материалната база на училището – учебните сгради, физкултурен салон, прилежаща сграда с обслужващи помещения на физкултурния салон, ще се направи нова открита спортна площадка.

Любопитно е, че тазгодишният бъджет на община Сандански бе приет единодушно от общинските съветници. Със "За" са гласували всичките 27 местни парламентаристи от 10 политически партии, които са присъствали на сесията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини