Продават 1300 хотела в Турция заради липсата на туристи

Продават 1300 хотела в Турция заради липсата на туристи
Снимка: Economic.bg

Около 1300 хотела от средиземноморската и егейска част на Турция са пуснати за продажба, след като притеснения за сигурността на гостите предизвикаха спад в туристическата индустрия на страната, съобщава Economic.bg, позовавайки се на турския вестник „Заман”.

До голяма степен секторът е засегнат от влошените отношения между Турция и Русия след сваления руски самолет през ноември 2015 г.

След инцидента Москва прекрати продажбата на екскурзии за руснаци до турските курорти. Всяка година от Русия към Турция пътуват около 4 млн. туристи, които са вторите най-многобройни гости в балканската страна след германците.

Според „Заман” в района на Егейско море, където се намират едни от най-популярните турски курорти, за продажба са пуснати 908 хотела. Тяхната обща стойност е 3 млрд. долара. В Анталия, която посреща най-голям брой туристи ежегодно, се продават 140 хотела. От тях 120 са 5-звездни.

Тази година се очаква и потокът от германски туристи да намалее заради влошаване на сигурността. На 12 януари при терористичен атентат в Истанбул загинаха 11 граждани на Германия.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини