Сърбия може да прати армията си в Косово ако населението е застрашено

Сърбия може да прати армията си в Косово ако населението е застрашено

Сърбия ще изпрати армията си в Косово в случай, че там сръбското население бъде заплашено ,заяви президента на страната Томислав Николич, коментирайки отказа на косовските власти да пуснат в Косовска Митровица сръбски влак с надпис «Косово – това е Сърбия » по вагоните , предаде  Blic.

«Ако те убиват сърби , то това ще бъде така.  И не само армията , ние всич1ки ще идем там . Аз първи ще съм там. Не ми е за първи път» — каза той след заседание на съвета по национална безопасност.  

Той също каза ,че ще се старае да избягва подобни ситуации , но е готов да поеме отговорност за подобни решения в случай на необходимост.

По-рано стана ясно ,че властите в Косово не допуснаха влак от Сърбия на тяхна територия. Такъв влак не е имало от 19 години.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини