Блестящ финал за 2024 г. за биатлонистите от Банско

Блестящ финал за 2024 г. за биатлонистите от Банско

На стилна церемония във "VOLVO Център София" Българската федерация по биатлон отбеляза 40 години от своето създаване и закри сезон 2024 . Дадени бяха призовете на носителите на купа „България“ и купа „Надежди“. На тържеството присъстваха спортисти, треньори, заслужили деятели и легенди на този спорт. Специален гост бе министърът на младежта и спорта Георги Глушков.

За пореден път спортистите на Банско бяха поздравени за приноса им за славата за България в биатлона – от бронза на Ирина Никулчина от Олимпиадата в Солт Лейк Сити 2002 до наградените от последния сезон.

За 2024 г. второ място за купа „България“ при мъжете спечели Благой Тодев /КБ“Банско 2019“/, а съотборникът му Благовест Стоянов се нареди на второ място в ранглистата при младежите. Даниела Кадева /КБ“Банско 2019“/, която пое своя път на треньорското поприще, остана трета при жените за купа „България“. Никол Кленовска бе отличена с купа за второто място при девойките.

И тази година младата надежда на Клуб по биатлон „Банско 2019“ Никол Габерова е носител на купата при момичетата младша възраст, а в групата на най-малките второто място в генералното класиране спечелиха Иванина Габерова при момичетата и Иван Котирков при момчетата. Силен сезон и за надеждата на клуба по биатлон „Пирин“ имаше Божидара Дурчова, която се класира на трето място при най-малките момичета.

Церемонията по закриването на сезон 2024 не само регистрира индивидуалните успехи на състезателите, но и затвърди лидерската роля на клубовете на Банско в развитието на българския биатлон. Пример за това бе състезанието по биатлон, проведено през изминалата събота в село Радуил, където Клуб по биатлон „Пирин“ имаше успешно участие.

Състезанието събра 110 участника, а състезателите от Банско се отличиха с впечатляващи резултати. При момичетата първа се класира Божидара Дурчова, която само седмица по-рано завоюва бронзов медал на държавното първенство. Йоанна Тушнина се качи на почетната стълбичка, заемайки трето място, следвана от съотборниците си Райна Тоскова на четвърто място и Ирен Илиева на пето място.

При момчетата Деян Асев завоюва сребърен медал, а сред първите 10 се наредиха Георги Пиришанчин (четвърто място), Христо Драгосинов (пето място), Константин Кушлев (шесто място) и Георги Янчовичин (седмо място).

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Sweet Dream
    Па съм язе, Магнитски. Само да спомена че по балкана много ме обичат то не Разлог, Якоруда и Белица а за Белица съм бог разбрах от моя приятел Г-н Ревански защото там са най послушни от всички, бедна ви е фантазията какво ще сътворя,с пари всичко се решава, кат нямате пари къде сте тръгнали.Айде сполайте и лека. Също така не,да не забравяме КТБ и Булгартабак.Пари има за всички.
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини