За първи път в Банско се проведе бягане с ролкови ски

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Стартове за новоучредената купа по ски бягане с ролкови ски „Ел ТЕПЕ – Банско“ се проведоха за първи път в най-добрия ни зимен курорт. Състезанието беше организирано от Ски клуб „Ел Тепе“ и с подкрепата на Община Банско, Българска федерация ски, фирма „Юлен“ АД, Национален парк "Пирин" и СК „Банско“. В надпреварата за купата участие взеха близо 100 състезатели от клубовете в цялата страна, а Банско беше представено от ски клубовете „Банско“ и „Ел Тепе“.

Организаторите бяха подготвили атрактивни маршрути в дисциплините – класически стил с изкачване от местност „Мотиката“ до Шилигарника и свободен стил на разнообразния терен на стадиона за бягане и биатлон на Бъндеришка поляна.

Състезателите на клубовете на Банско се представиха блестящо, като равносметката е два златни медала за  Мария Хинкова  /„Банско“/, сребърен медал за Станимира Чучулайна  /„Банско“/ в класическия стил, а Александра Чукур /„Ел Тепе“/ се окичи със сребърен и бронзов медал при девойките.

Костадин Чакъров  /„Ел Тепе“/ спечели третото място при мъжете и бе награден с бронзов медал.

Два сребърни медала от надпреварата  при момичетата  младша възраст спечели  Спасимира Шошова /„Ел Тепе“/, а  Елина Коева /„Банско“/ се класира на пето място и в двете дисциплини. В старшата възраст при момичетата Йоана Хинкова /„Банско“/ се класира на четвърто място в свободния стил и седмо място в класическия.

В най-многобройната група при момчетата Нет Прат /„Ел Тепе“/ се окичи с бронзов медал в свободния стил. С класиране в топ 10 са и Димитър Михайлов /„Банско“/, Мирослав Кушлев /„Ел Тепе“/, Християн Неев /„Ел Тепе“/ и Спайк Прат /„Ел Тепе“/.

Наградите на победителите бяха връчени от Георги Главчев - общински съветник и спортен директор в „Юлен“ АД, Росен Баненски – директор на Дирекция „Национален парк Пирин“, Борис Колчагов – председател на ски клуб „Банско“ и доайените  и големи имена в ски бягането – Нина Кадева-Кленовска, Христо Воденичаров, Христо Янчовичин и Милка Захова.

Над курорта се проведе и състезанието по планинско бягане „Вертикален Руй“, в което участваха над 100 състезатели. То представляваше скоростно изкачване на връх Руй - 1706 м, с трасе 4,3 км и 930 м + денивелация.

Банско триумфира със своите атлети от клуб „АлПиринСки”. На първо място при мъжете завърши Никола Калистрин с време 37 минути и 58 секунди. Второ място зае Асен Радулов с 42 минути и 53 секунди. Марко Ноков взе трето място с време 43 минути и 46секунди, а седми стана Иван Геров с 49 минути и 4 секунди. Димитър Георгиев завърши първи от категория „Ветерани“ (45+) с най-добър резултат от 52 минути и 50 секунди.

Верадина Начева триумфира първа при жените с време 52 минути и 54 секунди, а Екатерина Осичкина завърши трета от дамите с време 57 минути и 29 секунди.

Голяма гордост за Банско са всички участници от клуба на това първо издание на състезанието „Вертикален Руй“. Те се представиха достойно и завладяха върха, превръщайки надпреварата в невероятно преживяване с много емоции.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини