Село Брежани отново привлича гости с аромата на най-хубавите кестени

Снимка: Община Симитли, архив
Снимка: Община Симитли, архив

Село Брежани за поредна година ще посрещне стотици гости за празника на прочутите с вкуса си брежански кестени. Ухаещото събитие ще е на 12 октомври /събота/. Ароматът на печени кестени ще се носи над селището още в ранни зори и ще подразни небцето на жители и гости на населеното място.

И заради най-вкусните ядливи кестени на България, и заради дългата трапеза от традиционни ястия - баници, качамак, айвар, питки, лютеница, сладкиши с кестени, си струва да посетите Брежани в този празничен ден. И не на последно място - заради печените кестени по италиански, които ще приготви Марчело Канестрели, който живее тук. Въздухът ще носи над селото сладостта на брежанските кестени.

На празник като на празник. Много музика и народни танци ще разтърсят селището. Концерт ще изнесе певицата Райна, както и Мъжка фолклорна група „Годлевски Великден“.  На сцената ще пеят и танцуват самодейци от Брежани и региона. Ансамбълът на комшиите от северномакедонския град Делчево също ще поздрави всички, дошли да споделят даровете на природата и да поиграят на площада от сърце и душа.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини