Село Логодаж излиза на протест, ако остане без пешеходна пътека

Село Логодаж излиза на протест, ако остане без пешеходна пътека

Един сериозен проблем за жителите и гостите на благоевградското село Логодаж уж бе напът да се разреши, но уви. От години местните хора настояват за вземането на мерки срещу преминаващите с висока скорост тирове и леки коли през населеното място. Искането им бе за изграждане на пешеходна пътека в центъра на селото, където се намира магазинът. Преди време те получили уверение, че в новия проект за ремонта на шосето е включена и тази толкова чакана "зебра". Но сега от Областното пътно управление в Благоевград охладиха радостта на жителите на населеното място.

"Проблемът е, че там, където искат да е пешеходната пътека, това няма как да стане. Причината е, че и от двете страни само на 30-40 метра има завои. Това пречи на видимостта на шофьорите. Дори и да се движат с 40-50 км в час, има голям риск да се стигне до пътни инциденти, защото няма достатъчно отстояние и време да спрат преди пешеходната пътека", казаха днес от ОПУ - Благоевград. Това е категоричната позиция и на ОДМВР. От Община Благоевград пък отправили искане за пешеходни пътеки само в селата Зелен дол и Селище, където те вече са изградени, но не и за такава в село Логодаж.

"Това са оправдания. В село Селище е абсолютно същото - има два завоя, а по средата е пешеходната пътека, това нещо често може да се види и в Благоевград. Готови сме на протестни действия - ще затворим международния път, докато не ни чуят", предупреди днес кметът на Логодаж - Пламен Червенков. 

Селото е на пътя за границата със Северна Македония. Всеки ден оттук минават стотици камиони, автомобили и автобуси, които пътуват от и към ГКПП-Станке Лисичково. Разрешената скорост за преминаване на МПС-та през селището е 50 километра в час. Проблемът е, че много шофьори не я спазват и някои буквално летят през селото с над 100 километра в час. Повечето от хората са над 70 години и не могат понякога да пресекат улицата заради засиления трафик и високата скорост на моторните превозни средства. В Логодаж има поставени и две изкуствени неравности, известни като "легнали полицаи", срещу високата скорост - на входа на селото откъм Благоевград и 100 метра след центъра в посока на границата със Северна Македония. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини