Близо 500 са жертвите само за ден в Ливан след удари на израелската авиация

Снимка: istok
Снимка: istok

Близо 500 души са убити в Ливан след вчерашните масови удари от въздуха на израелската авиация. Такава загуба на човешки животи не е имало от почти 20 години само за един ден в конфликта между Израел и „Хизбула”.

Хиляди продължават да бягат от южната част на страната, където са повечето удари. Пътищата са се задръстили от колони автомобили и други превозни средства. Израел съобщи, че акцията е срещу военни цели. Били ударени 1300 такива съоръжения.

Според ливанското Министерство на здравеопазването има много цивилни жертви, включително над 30 деца. Десетки държави и организации призоваха за спирането на бойните действия и подчертаха опасността от пълномащабна война в Ливан. За това нещо предупреди и Турция преди няколко дни.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини