Археологът Людмил Вагалински занесе откритата мраморна глава в музея на Петрич

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Мраморната глава бе почистена и извадена от пръстта днес следобед. Находката бе вдигната внимателно от археолозите и пренесена до Исторически музей - Петрич. Тя бе намерена преди обяд в подземния канал на античния град Хераклея Синтика.

Това стана под ръководството на ръководителя на проучванията проф. д-р Людмил Вагалински. Той сам занесе мраморната глава в музея, където първо я предаде на кмета на община Петрич - Димитър Бръчков.

Все още предстои работа, за да се разбере дали главата е на откритата в петък нова мраморна скулптура, която на 3 октомври ще бъде преместена при първата в петричкия музей. Почти сигурно обаче ще се окаже, че е точно на тази статуя, тъй като главата абсолютно пасва като размери на скулптурата.

Мраморна глава-Хераклея Синтика (2)

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини