Откриха Европейската седмица на спорта с талантливите деца и младежи на Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на община Благоевград Методи Байкушев дадоха старт на Европейската седмица на спорта в областния център на Пиринско. И двамата подчертаха огромното значение на физическите активности за здравословния начин на живот. „Тайните на успехите в спорта са и тайни за успехите в живота, защото феърплеят е в основата. Не всички стават олимпийски шампиони, но могат да станат шампиони в живота, като се изправят срещу несправедливостите, спазват правилата и са добър пример за останалите“, каза кметът Методи Байкушев. Той бе удостоен с плакет от министър Глушков.
 
Празникът се проведе  на площад „Македония“ в присъствието на изявени спортисти, прославили България и посланици на инициативата под надслов „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено“ - златната медалистка по карате от Летните олимпийски игри в Токио 2020 Ивет Горанова, световната шампионка и бронзова медалистка от олимпийските игри по художествена гимнастика в Рио де Жанейро Ренета Камберова, състезателката по борба, завоювала бронзов медал на олимпийските игри в Токио Евелина Николова, световната и европейската шампионка по бокс и таекуондистка Станимира Петрова и бившият футболист Благой Георгиев. Всички те бяха удостоени с плакети за принос в спорта от кмета Методи Байкушев. Стотици благоевградчани имаха възможността лично да поздравят за постигнатите успехи в сферата на спорта своите фаворити и да се снимат с тях.
 
Празникът продължи със спортна панорама, представяща дейността на спортните клубове на територията на Благоевград и техните победи, както и демонстрации на различни видове спорт. По време на събитието всички желаещи имаха възможност да се включат в множество игри - тенис на маса, канадска борба, баскетбол и футбол.
 
В инициативата участие взе и благотворителна фондация “Скапто”, която подкрепя децата на Благоевград чрез осъществяването на различни общественозначими каузи. Александър Манушев от “Първите 3 минути“ направи демонстрация, като показа как работят автоматичните дефибрилатори в борбата срещу случаите на сърдечен арест.
 
Тази вечер от 18.00 часа ще има огнено шоу, зумба маратон, спортни танци и музикална програма с участието на Диа. Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност в цяла Европа и се провежда всяка година от 23 до 30 септември.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини