Стотици гости се веселиха на двойния празник в град Добринище

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

С редица събития бе отбелязан двойният празник на Добринище – Денят на независимостта на България и денят, в който преди 18 години населеното място е обявено за град.

Тържествената програма започна още от сутринта с детски футболен турнир, колоездене за деца и водосвет, който бе отслужен от храмовото духовенство на ,,Св. св. Петър и Павел“. В турнира се включиха отбори от Добринище, Банско и Копривлен. Всички деца бяха наградени с купи, медали и топки.

В чест на празника на град Добринище и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември) Дирекция Национален парк ,,Пирин" подкрепи детското велосъстезание, проведено в празничния ден.

На тържественото честване на площад ,,Независимост“ кметът на община Банско Стойчо Баненски и кметът на Добринище Иван Сакарев поздравиха жителите на града по случай празника. Беше връчен и почетен знак на г-н Хаджулиев за заслуги в духовно-културния живот на града.

Програмата продължи с празничен концерт на певиците Мария и Магдалена Филатови, Мъжки танцов състав "Русалии" - Петрич и представление на самодейците към местното Народно читалище "Димитър Благоев - 1925".

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини