Ваксините за грип вече са доставени в аптеките в страната

Снимка: istok
Снимка: istok

Ваксините срещу грип вече са налични в аптеките по страната. Това съобщиха в профила си във Facebook от „Плюс мен“ - информационната платформа на Министерството на здравеопазването за ползата от ваксините. Според информацията в платформата противогрипните ваксини са показани за имунизация при деца на възраст от шест месеца и се поставят инжекционно.

Ваксинация срещу грип се препоръчва за хора с хронични заболявания - диабет, сърдечни заболявания, белодробни заболявания и др., независимо от възрастта, за пациенти на хемодиализа, за имуносупресирани пациенти, пациенти с органна трансплантация. Желателно е срещу грип да се имунизират и живеещите в организирани колективи - домове за медико-социални грижи, военни поделения, общежития и др., както и хората, за които има повишен риск от заразяване с оглед професията им (транспортни работници, служители в армията и полицията, медицински персонал и др.).

Безплатните противогрипни ваксини, които се осигуряват по Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката срещу сезонен грип и пневмококови инфекции за лица на и над 65 г., ще бъдат поставяни на пациентите от октомври. Имунизациите ще извършват общопрактикуващите лекари. 

Ваксина срещу грип може да бъде поставена едновременно с ваксина срещу COVID-19, като двете ваксини се инжектират на различни места.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини