Село Бачево празнува с музика, спорт и олимпийски шампион

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Разложкото село Бачево празнува вчера от сърце и душа. Жители и гости опитаха автентична домашна бачевска храна, слушаха хубава музика и песни, видяха фолклорни танци, носии и традиции от населеното място и региона. Денят започна със спорт - детски футболен турнир, състезания по планинско колоездене и планинско бягане, турнир по канадска борба.

Наградите на победителите в спортните състезания връчиха специалните гости на „Бачево празнува“ – шампионът по вдигане на тежести от Олимпийските игри в Париж тази година - Карлос Насар, повелителката на планинското колоездене с безброй републикански и три балкански титли - Йоана Вълканова от Разлог, и Георги Цветков от Бачево - национален, балкански, европейски и световен шампион по канадска борба, който в момента е треньор по канадска борба.

Дегустацията на вкусна домашна храна по автентични рецепти зарадва всички, а хубавата музика, фолклорните танци, песните и пъстротата на традиционните за региона носии и представянето на техники за изработка на елементи от облеклото на българите донесоха много емоции на гостите на селото.

Детска паневритмия за първи път се състоя в Бачево, любителите на фолклорното изкуство пък имаха среща с д-р Анелия Овнарска-Милушева, която е автор на книгата "Думам ти, щерко“. От Национално Хайдушко Движение, което съхранява родовата памет, дадоха възможност на всеки от посетителите да се докосне до автентичните хайдушки оръжия, да види тяхното облекло и да научи повече за хайдутите. Празникът продължи до полунощ с изпълненията на певците Никола Тодоров и Карамфил Божиков.

                                          Бачево-ппазник-24 (2)

                                         

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини