Празнична Белица - изкушения за небцето и музика за душата

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица

С автентични и оригинални местни ястия, домашно приготвени от сръчните ръце на жените от община Белица, кметът Радослав Ревански посрещна своите приятели и гости на голяма пъстра трапеза на вчерашния празник "С любов и вяра в общите ценности".

През целия ден не спря феерията от багри, музика, песни и танци в изпълнението на талантливи самодейни състави от региона и страната.

Вдъхновяващи емоции и преживявания имаше с пехливанските борби и с футболните мачове за деца, които се проведоха на стадиона в града.

Уханието на пъстра кулинарна изложба пък погали небцето на всички присъстващи. На специално подготвени щандове „Произведено в Община Белица“ местните производители подредиха земеделска продукция, млечни изделия, билки и гъби, сладка от горски плодове, пчелен и билков мед.

Вечерната програма започна в 19.00 часа с инициативата „Пъстра трапеза” - изложба на специалитети от местната кухня. След това на сцената запя народната певица Румяна Попова. Кметът Радослав Ревански и негови гости отправиха приветствия към хората. Тържествена заря изгря над Белица, а финалът на празника постави известният попфолк изпълнител Меди.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини