Ремонтират пътя до Долно Осеново и шосето от Симитли до Железница с 4 млн. лв.

Снимка: Община Симитли, архив
Снимка: Община Симитли, архив

За нови два проекта за подобряване на инфраструктурата в община Симитли е осигурено финансиране. Кметът Апостол Апостолов подписа договорите за тях в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Общата стойност за изпълненията на обектите е 4 милиона лева, те ще се осъществят благодарение на Инвестиционната програма за общински проекти.

Първия договор е за ремонт на пътя за село Долно Осеново, който свързва снаселеното място с пътя Симитли-Банско и е единствената връзка с останалите селища в общината.

Вторият договор е за ремонт на общинския път BLG1071 в община Симитли - от село Железница до границата с община Благоевград. Това шосе е сред приоритетните пътни участъци за ремонтни дейности. Пътят е единственият обходен маршрут на първокласен път Е-79 и тунел "Железница" и единствената транспортна връзка, която може да бъде използвана за обход и осигуряване на достъп на пътуващите при възникване на непредвидени ситуации в този участък на пътя за Гърция.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини