Строят паркинг и пазар за земеделска продукция край пътен възел Кресна

Снимка: Община Кресна
Снимка: Община Кресна
Вече стартираха геоложките проучвания, необходими за изработване на техническия проект за изграждане на лявото платно на автомагистрала "Струма" от Кулата към София и обходния път на Кресна.
 
Община Кресна предвижда на площ от около 25 декара до пътен възел "Кресна" изграждането на паркинг с търговска зона, заведения за хранене и пазар за селскостопанска продукция. Целта е да се осигури място за паркиране най-вече на товарните автомобили, както и терен, където местните земеделци ще могат да продават своята произведена стока.
 
Заради строгите екологични изисквания се предвижда изграждането на 18 виадукта, 5 тунела, 3 надлеза, 3 подлеза и 80 съоръжения за животни. За да се осигури лесна транспортна достъпност до населените места в района, за рафтърите и имотите на местните хора ще се изградят и 3 пътни възела.
 
За защита на интересите на жителите на Кресна е предвидено по обходния път на града да се изградят 3 моста, 2 тунела, 1 виадукт, 3 селскостопански подлеза и 15 съоръжения за животни.
 
Очаква се лявото платно на АМ "Струма" от Кулата към София да бъде готово до 2028 година.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини