Село Изгрев чества Съединението с вдъхновяващ фолклорен фестивал

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Навръх Деня на Съединението, който честваме днес, в благоевградското село Изгрев ще се проведе Международният фолклорен фестивал „Изгрев от Айдара“. На сцената на площад „Св. Троица“ ще се обединят самодейни състави от България, Сърбия и Северна Македония, които с колорит и настроение ще завладеят публиката за втора поредна година.

Фолклорната дъга ще изгрее още в 10:00 часа в селото, което привлича все повече новодомци заради близостта си до Благоевград и спокойствието, което намират хората тук.

Началото на музикалните изпълнения ще дадат талантливи деца и възрастни с песни и танци. Финалният щрих ще бъде поставен от творците на прочутия Ансамбъл „Пирин“ - емблема на Благоевград и Пиринския край.

Идеята на фолклорния фестивал е да бъдат популяризирани фолклорните традиции, които са част от културното наследство на Балканите.

Организаторите от Народно читалище „Арсени Костенцев - 1980“ и кметството в с. Изгрев искат да насърчат укрепването и развитието на читалищната дейност. Местните хора очакват много гости, които да споделят с тях празничния ден, изпълнен с музика, песни, танци, вкусни изкушения за небцето и много настроение.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини