Нидерландия сложи Х на мобилните телефони в училищата

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Училищата в Нидерландия наложиха пълна забрана на използването на мобилни телефони, предаде ДПА. Телефоните в класните стаи на гимназиите са забранени от началото на тази година, като тази мярка вече обхваща и началните училища.

Нидерландското министерство на образованието заяви, че мобилните телефони разсейват учениците и намаляват способността им да се концентрират, което се отразява неблагоприятно на резултатите от обучението. Телефоните все пак може да се използват в клас, ако са съвместими със съдържанието на урока.

На учениците се разрешава да използват мобилни телефони само по медицински нужди или поради увреждане. Забраната на мобилните телефони в училищата е предмет на дискусии в Нидерландия. Няколко министри на образованието подред бяха против предприемането на мерки на национално равнище.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини