Полиция пази централата на БСП, сблъсъци и протест в защита на Нинова

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

Полиция пази централата на БСП, след като напрежението ескалира до карен предел днес на "Позитано" 20. Симпатизанти на лидерката в оставка Корнелия Нинова протестират пред сградата в нейна защита, докато вътре се очаква Националният съвет да вземе решение за наказанието й - изключване или 1 г. без право да заема постове и да се кандидатира за такива.

За наказание са предложени и приближените на Нинова, сред които Георги Свиленски и Иван Ченчев, които дойдоха в централата по-рано.

Самата централа е облепена с плакати "БСП без Нинова и Методиев", които привържениците на бившата лидерка започнаха да късат. Те от своя страна носят лозунги в нейна подкрепа.

Самата Корнелия Нинова излезе при хората.

"Моля да се успокоите, да няма напрежение, благодаря ви, че сте тук, и то спонтанно. Благодаря, че сте тук, искам да сте спокойни", обърна се тя към събралите се недоволни социалисти.

Тя обяви, че е внесла предложение в дневния ред на Националния съвет - да се свика спешно конгрес на 28 септември. Пленумът обаче отхвърли предложението й. Дори след прегласуване то събра само 25 гласа "за", а 100 бяха против, двама се въздържали.

Членовете на Националният съвет на БСП се събраха на „Позитано“ 20, за да решат какво наказание да се наложи на подалия оставка досегашен лидер на партията Корнелия Нинова. Обсъждат се двете най-тежки мерки за въздействие - едногодишно наказание и изключване. Националният съвет ще наказва и приближените лица до Нинова.

Според сегашното ръководство на БСП бившият лидер създава юридически казус около легитимността на ръководството на партията, застрашаваща явяването им на предстоящите през октомври избори, както и в нарушаване устава на БСП.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини