Фотообективи улавят красотата на резерватите в Пирин планина за конкурс

Снимка: НП
Снимка: НП "Пирин"

Фотообективи ще запечатат уникалността и красотата на три резервата в Пирин планина. Тази година са няколко важни годишнини от създаването на резерватите в Национален парк „Пирин“. На 29 януари се отбелязаха 90 години от създаването на резерват „Баюви дупки - Джинджирица“ – един от най-старите резервати в България, създаден за опазването на вековните гори от бяла и черна мура. На 26 август се честваха 30 години от създаването на най-младия резерват в нашата страна – резерват „Юлен“. На 5 декември е ред на 75 години от създаването на резерват „Тисата“, намиращ се извън границите на националния парк, но стопанисван от Дирекция „НП Пирин“.

Заради тези три годишнини НП „Пирин“ организира фотоконкурс за любители и професионални фотографи. Снимките трябва да бъдат заснети в трите резервата, да са с високо качество, позволяващо печат. Техническите параметри са следните: формат: JPEG, резолюция: минимум 300 DPI, размер: минимум 3000 пиксела по дългата страна на изображението
Фотосите не бива да съдържат имена или псевдоними върху тях. Снимките могат да бъдат изпратени на електронен адрес: directorate@pirinnationalpark.egov.bg до 11.10.2024 г.
Всяка снимка е необходимо да бъде придружена от подписана декларация, с която участниците се съгласяват да преотстъпят правата върху снимката на Дирекция „Национален парк Пирин“. Същата ще може да използва снимките за изготвянето на различни печатни или електронни информационни материали.

Най-добрите фотографии ще бъдат включени в юбилеен сборник за резерватите, както и в различни информационни материали на парка. Авторите на избраните снимки ще получат различни рекламни материали.
Ръководството на Национален парк „Пирин” пожелава успех на всички участници и ги насърчава да запечатат миговете, които отразяват уникалността и красотата на резерватите Баюви дупки – Джинджирица,  Юлен и Тисата.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини