Банско се чисти от вехти автомобили, глобите са от 300 до 1000 лева

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Срокът за доброволно премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани върху държавни или общински имоти на територията на община Банско, изтича в началото на септември. След това местната власт ще предприеме необходимите мерки това да се случи.
 
При неспазване на дадените предписания на собствениците на непремахнатите стари коли ще бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение. Глобата е от 300 до 1000 лв. Автомобилите ще бъдат преместени от общински служители на площадка за временно съхранение в град Банско, в местността Карагача (в бившата казарма). Там ще престоят 14 дни. След този период, ако возилата не бъдат потърсени, те ще бъдат предадени в център за разкомплектоване.
 
Разходите за репатриране на автомобилите до площадката за временно съхранение са за сметка на собственика на превозното средство. С тази акция  се цели подобряване на визията и чистотата на община Банско, както и осигуряване на безопасност за всички жители и гости на курорта. Съдействието на гражданите е от изключително значение за поддържане на реда и добрата инфраструктура в града и останалите населени места.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини