Балканският касапин се върнал в Европа с 400 джихадисти

Снимка: 24 часа
Снимка: 24 часа

Лавдрим Мухаджери, един от командирите на “Ислямска държава”, успял да избяга от Сирия с около 400 бойци и да стигне до Европа, съобщи в. “Дейли мейл”, като се позова на италианските служби за сигурност. Ислямистът заплашил с терор Сръбската православна църква и държавните институции в Косово, които според него не защитават интересите на мюсюлманите.

Мухаджери е познат под псевдонима Абу Абдулах ал Косово. Той се прочу с прякора Балканския касапин заради видеа от 2012 и 2014 г., в които 27-годишният косовар обезглавява западни заложници, деца предатели и собственоръчно взривява човек. След като “Ислямска държава” претърпя загуби в Сирия, Мухаджери и групата му от джихадисти напуснали територията на страната и се отправили към Европа, като се престорили на бежанци.

Предполага се, че към момента се намират в Косово. Мухаджери работил за НАТО от 2010 г. до 2012 г., когато бяга от Косово и се присъединява към “Ислямска държава” в Сирия. Там бързо се прославя не само като лидер и командващ бойна група от негови сънародници, но и като активно занимаващ се с привличане на нови бойци. Според италианските служби за сигурност широката известност на Мухаджери и многобройните контакти, които има в балканските страни, поставят под заплаха целия регион.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини