Съдът решава каква мярка за неотклонение ще наложи на Румен Гайтански

Снимка: istok
Снимка: istok

Софийският градски съд решава днес за мярката за неотклонение на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка. Той беше задържан от прокуратурата в петък, след като се предаде сам. От държавното обвинение ще поискат постоянен арест от съда спрямо него.

Гайтански е обвинен за длъжностно присвояване по разследването за необезпечения кредит от 150 млн. лева от ББР. Според прокуратурата неговата роля в схемата била на подбудител.

Защитата му твърди, че обвинението е сбъркано. Другите заподозрени за заема са бившият директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев, за когото няма информация къде се намира, и представителят на фирмата, усвоила кредита - Иван Георгиев. Той първо бе задържан, а след това излезе на свобода срещу 50 хиляди лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини