8 дела за канабис само за два месеца в Петричко

Снимка: МВР, архив
Снимка: МВР, архив

Районна прокуратура - Благоевград води разследване по осем досъдебни производства само за изминалите два месеца. Те са образувани за незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа (канабис).

При проведени полицейски акции са установени ниви с наркотичното растение в община Петрич - Меката на марихуаната. Насажденията са открити в района на селата Драгуш, Габрене, Чурилово, Скрът. Общото количество на иззетите и унищожени растения е 286.

По едно от досъдебните производства вече има внесен в съда обвинителен акт. Обвиняем е 58-годишният И.Т., който бил задържан в местността Габренлак в близост до с. Габрене, докато поливал растенията. Той е многократно осъждан, в това число и за отглеждане на растения от рода на конопа. Взета е мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

По друго дело са събрани доказателства за виновността на В.С. от с. Първомай, привлечен към наказателна отговорност за отглеждане на канабис в района на с. Чурилово.

За тези престъпления се предвижда следното наказание - лишаване от свобода от две до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини