Белица празнува с 9 казана курбан, кметът Ревански пожела на всички здраве и благоденствие

Белица празнува с 9 казана курбан, кметът Ревански пожела на всички здраве и благоденствие
Жители и гости на град Белица почетоха днес празника Успение на Пресвета Богородица с много настроение и усмивки. Голяма Богородица е денят, в който християнската църква почита Света Богородица като покровителка на майчинството, жените и семейното огнище.
 
Десетки хора се събраха на поляните в местността Богородица край Белица, където се намира параклисът "Света Богородица". Миряните запалиха свещи и се помолиха за здраве и благоденствие на семействата си, на близки и приятели и за добруването на всички жители на общината.
 
По традиция след тържествено освещаване бе раздаден курбан за здраве и берекет, който бе приготвен през изминалата нощ от готвачите от града.
 
Кметът на община Белица Радослав Ревански пристигна на събитието с местния свещеник Николай Попов, за да поздрави вярващите по повод големия християнски празник. Кръшни народни хора се извиха под звуците на хороводните пирински песни, изпълнени от Фолклорен ансамбъл - Белица и известната народна певица Райна.
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Асан
    Ела си пребери Драго от Якоруда че тоя ептен осра нещата. Пълен неграмотник
  2. До Асан
    Там нещата са ОСРАНИ МНОГО МНОГО ОТДАВНА.ТА ДАЖЕ НЕМА КАКВО ДА СЕ ОСЕРЕ ТАМ АНАДЪМ
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини