Бедствено положение в Харманли заради голям пожар

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Бедствено положение е обявено снощи в община Харманли със заповед на областния управител на Хасково Мехмед Атаман заради пожар. Огънят лумнал след обяд между сакарските села Коларово и Изворово. Горят лозя, сухи треви, лесонепригодни площи.

В заповедта се посочва, че при необходимост поетапно да се привличат допълнителни сили от състава на единната спасителна система, както и да се търси при нужда верижна техника, собственост на търговски дружества, с която да се правят просеки. Освен това кметовете на населените места в общината трябва да оповестят населението в засегнатите райони с цел предотвратяване на обгазявания и нещастни случаи.

Само преди седмица заради голям пожар до харманлийското село Черепово също беше обявено бедствено положение в общините Харманли и Тополовград. Пожарът беше потушен и с участието на хеликоптер, а бедственото положение отменено на 8 август. Огънят тогава засегна около 12 000 декара площи.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини