Над 170 талантливи деца вдъхновиха стотици зрители и дадоха силен старт на форума Ела си в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Тридневният форум "Ела (си) в Благоевград" бе официално открит снощи. Над 170 деца от различни танцови и музикални школи превърнаха пространството около големия фонтан в сцена на вълнуващ флашмоб по време на първото събитие под надслов „Срещаме се у дома…“.
 

„Знам, че всеки един от нас има нужда да чуе, че Благоевград е жив, че Благоевград има бъдеще и това е така! През последните години свикнахме с мисълта, че нещо не е наред с нашия град. Това всъщност не е истина! Постоянно чуваме тежки статистики, които касаят областта, а не Благоевград. Когато излезем по улиците на нашия град, виждаме младите хора, виждаме усмивките, безбройните културни събития, възможностите за спорт. И аз преди години отидох в София, да уча в университет, да работя, станах адвокат, пътувах из Европа, докато един ден със семейството ми не осъзнахме, че в Благоевград има всичко това, което търсим някъде другаде. И узря идеята, че трябва да се върнем у дома. Тук има прекрасни училища, детски градини, площадки. Да, нашият град има своите проблеми, предизвикателства, но той се развива и то в правилна посока и вярвам, че всички ние полагаме усилия", каза в част от словото си кметът.

С  бурни аплодисменти в прекрасната лятна вечер в атмосферата на пламъците на десетки свещи на сцената излезе талантливата солистка на Камерна опера – Благоевград Венера Мелеки, израснала в Кипър и избрала да радва с изкуството си благоевградчани.

Публиката имаше възможност да се наслади и на невероятния талант на Виктория Андонова, която се върна от Германия в родния си град, за да стартира собствен бизнес.

С присъствието си артистът Виктор Кападжиев внесе колорит в селекцията от музиканти и разказа за житейския си път от Гоце Делчев до Благоевград.

В музикалната програма участие взеха и талантите от Музикално училище „Престо", които зарадваха присъстващите с акустичен сет от популярни песни.

Изненадата на вечерта бе впечатляващ флашмоб, сътворен от над 170 деца от школите за модерни танци  - „Дежа ву", „Арт&Денс" и „Силвана денс", с ръководители Ани Хачатрян, Цветанка Гаврилова и Силвана Ханджийска, посрещнати с бурни аплодисменти.

Днес денят започва с поход до кръста над Благоевград, след това е акцентът в програмата - бизнес форум с участието на успели хора, кметът Методи Байкушев пък ще предсави визията си за развитието на Благоевград. Няма да е скучно и вечерта - спорт и музика ще изпълнят бейзболното игрище край града, а музикалната грунпа "Бандана" ще зарадва всички с песните си.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини