Митрополит Серафим освещава бойните знамена в Гоце Делчев

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Неврокопският митрополит Серафим ще води Светата литургия на празника Богоявление в Гоце Делчев.

В петък Община Гоце Делчев и Неврокопска митрополия организират традиционното спускане на кръста в река Градска. От 7:30 часа в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ ще започне богослужение. Светата литургия ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. След водосвета в храма ще тръгне литийно шествие по ул. „Търговска” към река Градска.

В 11:45 часа ще бъде изпълнен ритуалът по спускане на кръста във водите на река Градска, а след това Неврокопският митрополит ще  освети водните извори и знамената на офицерите и сержантите от запаса и резерва и на гранично полицейско управление.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини