24 сгради санират в Пиринско, най-много са в Благоевград - 11, в Гоце Делчев са 9

Снимка: ОИЦ-Благоевград
Снимка: ОИЦ-Благоевград

24 многофамилни жилищни сгради в Благоевградска област ще бъдат санирани със средства по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“ в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост. Класирането на одобрените сгради беше обявено снощи от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. За въвеждане на мерки за енергийна ефективност са одобрени всички подадени проекти от общините в областта.

11 са подадените и одобрени проекти за саниране на жилищни сгради на територията на община Благоевград. Безвъзмездната финансова помощ, която ще бъде инвестирана в строително-монтажни работи, е в размер на 2 475 370 лева.

2 542 555 лева БФП ще бъдат вложени в санирането на 9 многофамилни жилищни сгради на територията на община Гоце Делчев.

По една жилищна кооперация ще бъде санирана и в общините Разлог, Сатовча, Кресна и Сандански.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини