Хиляди домове в Калифорния могат да бъдат погълнати от огнените езици на огромен пожар

Снимка: istok
Снимка: istok

Най-големият активен горски пожар в Калифорния се разрасна неимоверно снощи и застраши хиляди домове в американския щат, което наложи пожарникарите да предприемат спешни действия за справяне с опасността. Огънят е част от пламъците, обхванали обширни райони от западните части на САЩ, предаде “Асошиейтед прес”.

Интензитът и драматичното разпространение на пожара предизвика мрачни сравнения от страна на представителите на властите с чудовищния пожар в района от 2018 г., засегнал тежко градчето Парадайс и още няколко малки населени места, вземайки 85 жертви и изпепелявайки 11 000 жилищни домове.

Пламъците на тазгодишния пожар погълнаха дотук над 130 постройки, а още хиляди са застрашени, което наложи да се извърши евакуация на население в четири окръга - Бют, Плумас, Техама и Шаста. По данни към снощи местно време огънят гори на площ от 1243 кв. км и се разраства с бързи темпове в северна и източна посока.

Според властите пожарът е възникнал в сряда, след като неизвестен мъж бутнал горяща лека кола в канавка в Чико и след това спокойно избягал от мястото заедно с други лица, информира NOVA.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини